Andra delen i serien Identitet X. Samma författare som till tvillingarna-böckerna som jag brukade läsa för något år sedan. Läste första boken på sportlovet och tyckte att den var jättemysko, men ändå på sitt sätt spännande och bra. Den boken handlade om Gaia, en annorlunda flicka, som inte kan känna rädsla och har svart bälte i de flesta kampsporterna. Hon har förlorat sina föräldrar och bor nu i New York hos en fosterfamilj. Hon har egentligen inga vänner, eftersom alla tycker att hon är så konstig, men det stör henne egentligen inte. Hon känner ett måste att söka sig till farliga tillfällen och är mycket ofta i den stora, farliga parken som kryllar med brottslingar när det är mörkt. Hon älskar att känna någon attackera en svag, dum flicka, som de tror att hon är, och sedan känna hur de blir förvånade när de blir övervunna av henne. Hon gillar också att spela schack på dagen i samma park med lustiga personer. En dag träffar Gaia Sam som kommer och spelar schack med henne. Hon blir genast kär i honom, men han är ihop med en annan.
Nästa boken fortsätter direkt därifrån som den förra så konstigt slutade. Gaia märker att någon är efter för att döda henne, och hon tror att hon inte kommer att klara sig undan många dagar mer. Hon har en önskan som hon vill slutföra innan hon dör: hon vill inte dö oskuld, och den enda hon vill göra det med är Sam. Kommer hon att dö (?) oskuld?

Boken var lika speciell som den förra, men också väldigt spännande. Kanske orealistisk, men ändå bra. Boken är också mer en kärlekshistoria än den förra. Jag vill verkligen veta vad som händer till nästa, tur att jag har nästa bok i hyllan...