Den här boken är kanske lite annorlunda jämfört med de två föregående delarna. Läste på nätet, boken utkom 2009 och det har inte nämnts någon uppföljare? Hoppas att författaren tänker fortsätta ännu, för jag har älskat serien!

Boken börjar med att Kimi och hennes familj är i gömman hos en vänlig bybo när soldater kommer in i huset, familjen skulle ha klarat sig oskadda (kanske), men Kimi blev upprörd för hur soldaterna så våldsamt hanterade bybobs dotter, så hon hoppade ut från deras gömställe för att visa vad hon tycker. Det blir slagsmål och huset börjar brinna och Kimi blir inne dit, men blir räddad i sista stund av någon munk. När hon vaknar upp märker hon att hennes hår har brunnit upp och hon har brunnen hud. Hon blir ändå bra omhändertagen i klostret. Hennes familj är då också i klostret, brodern och mamman mår helt bra, men Hana är medvetslös och vaknar inga. Hon fick stora brännskador när hon försökte rädda Kimi. Snart vaknar ändå Hana. Kimi får lära sig mycket nytt och blir mycket bra vän med en munk. Hon lär sig att man inte alltid måste hämnas och viktiga saker som tålamod och lugn. Sedan en dag kommer det ett mycket mäktigt brev med hela familjens (och rikets) framtid på spel...

Boken var som sagt lite annorlunda, det var inte så jättemycket krigande, utan mer... Fakta? Nånting. Man får bättre uppfattning om mamman och Moriyasu och det gick också starkt fram helt vad Kimi tyckte. Förr tyckte jag att kanske Hana handlade lite klokare, men nu är jag inte så säker längre. Sorgligt var det ju lite i slutet. Alla författarens meningar gick kanske inte riktigt fram åt mig, men vad finns det nu att säga (jag säger såhär hela tiden, men det är ju sant), finfin bok, skulle vilja läsa fortsättning!!